Yoga, Kundalini, Happy Yoga, Sverige, västkusten, Askim, Hovås, Yoga Västra Göteborg, Yoga Sydvästra Göteborg

 

VAD ROLIGT ATT DU HITTAT HIT! Du är också varmt välkommen att titta in på Facebook, Instagram, skicka ett mejl eller sms'a/ringa mig för ytterligare information (se info och ikoner i rutan till höger).

 

VÅR 2024 - YOGA


VÅR 2024 - GONGAR & SOUND

  • YOGA, GONG & MANTRASÅNG, kl 14-16, Soulyoga i Linnéstaden - eventuellt 4 eller 25/5.

  • HAPPY SOUND CELEBRATION LERUM, kl 18-20:45, Tingshuset Lerum - inget datum bestämt ännu.

  • HAPPY SOUND CELEBRATION ASKIM, kl 18-20:45, Happy Yoga Askim - inget datum bestämt ännu.


Här kan du läsa en ARTIKEL OM GONGAR OCH VIBRATIONER i tidningen Hälsa (nr 12 2019).


MER INFO om yoga, gong/sound och retreats mm lite längre ner också! YOGA- & MEDITATIONSKURSER 2024


Varmt välkommen till 2023's yoga- och meditationskurser. Kurserna i Askim och Lerum i Happy Yogas egen regi startar i månadsskiftet januari/februari eller september och håller på terminsvis fram i juni respektive december. Terminerna brukar sedan avrundas med ett specialtillfälle (Happy Summer/Winter Celebration). För bästa koll på mina klasser och kurser hos andra, gå in på respektive yogacenters hemsida.


Möjligheten att yoga digitalt finns kvar om behovet finns kvar utifrån rådande samhällsläge. Passet livesänds isåfall och skickas via länk till dig. Det finns sedan kvar i 1 vecka om du inte kan yoga online, dvs du kan antingen vara med i realtid eller göra passet vid ett annat tillfälle.

 

En uppskattad BONUS är kryddigt yogite innan/efter yogastunden, samt den mumsiga rawfoodgodsaken som avnjuts det allra sista tillfället på Happy Yogas egna kurser. 

 

LERUM, söndagar

Här hamnade jag pga av två hängivna yogisar som pendlat till Askim ett tag, men sedan undrade om jag inte kunde tänka mig att ta yogan med mig till dem om de drog ihop ett gäng. Det var starten och numera är kursen öppen för alla och består av både nya och gamla deltagare. Varmt välkommen du också!


Kl 18-20

Yogasyntes utifrån mina år av egna erfarenheter (snart 30 år av egna upplevelser och 15 år som yogalärare). Jag vill att yogastunderna öppnar upp för större medvetenhet, energibalans, trygghet i kroppen, kontakt med känslorna, samt förmågan att välja riktning och fokus. Att vara ett med upplevelsen och samtidigt förmå ta ett kliv åt sidan och betrakta allt du gör och upplever.  

 

Min egna yogaerfarenheter återfinns inom flera yogastilar; hatha, satyananda, ashtanga, vinyasa, kundalini, yinyoga, m.fl. Som lärare har jag mestadels förmedlat yoga ur hatha-, kundalini- och yinteknikerna. Mitt hjärta gläds starkt när yogan integrerar sound (naad yoga) och jag låter gärna mantrasång, gongar och/eller klangskålar vara en del av yogastunderna. 

Jag vill att yogastunderna ska passa för alla, otränade och vältränade, nybörjare eller dig som hållit på med yoga förut. Det är ett skönt sätt att avrunda helgen och samtidigt samla energi för den kommande veckan. Varmt välkommen!

 

Yogastunden innehåller en blandning av:

- Mjuka yogarörelser och ställingar (asana)

- Andningsövningar (pranayama)

- Vägledd avslappning/Yoga Nidra

- Soundhealing/avslappning till gong/klangskålar (naad yoga)

- Meditation (dhyana)

- Mantrasång (naad yoga)

- Yogisk teori

- Tänkvärda ord 

 

Du kan läsa mer HÄR.

 

 

ASKIM, måndagar

Det var här allt började och här fortsätter jag gärna att dela med mig av yogan, även om bra lokaler är svåra att hitta. Hösten 2017 skapade jag ett yogarum i mitt eget hus - ja, faktiskt i mitt eget vardagsrum - och konceptet visade sig vara lyckosamt och uppskattat. Mitt yogarum är tänkt att vara en varm och avstressande oas i vardagen och av utrymmesskäl finns bara plats för mindre grupper. 

 

Kl 18-19:30

Yogasyntes utifrån mina år av egna erfarenheter (snart 30 år av egna upplevelser och 15 år som yogalärare). Jag vill att yogastunderna öppnar upp för större medvetenhet, energibalans, trygghet i kroppen, kontakt med känslorna, samt förmågan att välja riktning och fokus. Att vara ett med upplevelsen och samtidigt förmå ta ett kliv åt sidan och betrakta allt du gör och upplever.  

 

Min egna yogaerfarenheter återfinns inom flera yogastilar; hatha, satyananda, ashtanga, vinyasa, kundalini, yinyoga, m.fl. Som lärare har jag mestadels förmedlat yoga ur hatha-, kundalini- och yinteknikerna. Mitt hjärta gläds starkt när yogan integrerar sound (naad yoga) och jag låter gärna mantrasång, gongar och/eller klangskålar vara en del av yogastunderna. 

Jag vill att yogastunderna ska passa för alla, otränade och vältränade, nybörjare eller dig som hållit på med yoga förut. Det är ett skönt sätt att starta igång den nya veckan. Varmt välkommen!

 

Yogastunderna innehåller en blandning av:

- Mjuka yogarörelser och ställningar (asana)

- Andningsövningar (pranayama)

- Avslappning (savasana)

- Meditation (dhyana)

- Mantrasång (naad yoga)

- Yogisk teori

- Tänkvärda ord

 

Och ibland:

- Yoga Nidra

- Gongar och klangskålar (naad yoga/soundhealing)

 

Du kan läsa mer HÄR.

 

 

soul yoga, fredagar


Jag fortsätter att undervisa i SoulYogas mysiga lokaler i Linnéstaden. Det blir som vanligt lunchklasserna på fredagar och förhoppningsvis ett eller annat event med yoga, gong och mantrasång - konceptet jag startade igång redan 2013.  

 

MJUK YOGA, NIDRA & GONGVILA på fredagar

Lunchklass som hjälper dig att varva ner, ladda om och fylla på med det du behöver för att fortsätta med dagen.


Yogastunderna inleds med mjuka yogaövningar och sköna andetag. Därefter får du bädda ner dig bekvämt och vaggas till ro av Camillas vägledande ord i en Yoga Nidra. Sedan vidare i avslappning till toner och vibrationer från klang/kristallskålar och/eller gongar. Ibland avrundar vi också med en mantrameditation. 


Det är en totalt prestationsfri stund och inga förkunskaper behövs — alla är varmt välkomna!

 

Terminsstart 2/2. Du bokar antingen kursen, om du vill ha en regelbundenhet i din praktik, men det går även bra att droppa in. Du bokar genom att mejla info@happyyoga.se.


Du kan läsa mer HÄR.

 

-------------------------------------

 


NYA LIKSOM ERFARNA YOGISAR ÄR ALLTID VARMT VÄLKOMNA!

 

LÄRARE

Camilla har lång erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livvstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och ljudvibrationer, hälsosam föda, hälsocoachning och kroppsbehandlingar. Metoder som hjälper dig att nå balans och påverka din livssituation i positiv riktning. 


ANMÄLAN

Kurserna eller drop-in bokar du på info@happyyoga.se.

För frågor och ytterligare information skicka ett sms på 0762-116660.


Mer info finns också på Facebook (Happy Yoga & Raw Food) och Instagram (happyyoga).

 

 

GONG- & SOUNDEVENT 2024

Möt livet full av energi och glädje! Ge dig själv och/eller någon kär en härlig stund och kom och fyll på energiförråden och landa i en känsla av djupt lugn och harmoni! Du är varmt välkommen till olika event med gongar och andra transformerande ljudkällor!

 

Gongens ljudvibrationer anses innehålla exakt samma svängningar som mantrat AUM och har använts i årtusenden för olika ändamål. Vibrationerna som bildas har visat sig skapa djup avslappning, hälsa och välmående. 

 

 

 

 


NÄR & VAR:

   

- 4 eller 24 maj kl 11-13 & kl 14-16Soul Yoga Göteborg.

 

- 9 juni kl 18-20:45Tingshuset i Lerum.


- 17 juni kl 18-20:45Happy Yoga Askim.

 


ANMÄLAN & INFO:

 

- Yoga+Gong+Mantrasång, Happy Winter/Summer Celebration och Happy Day Retreat till info@happyyoga.se eller sms till 0762-116660.


- Alla andra datum direkt till respektive samarbetspartner/yogastudio.

 

LÄRARE:  Camilla har lång erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Idag arbetar hon med yoga, meditation, gong och ljudvibrationer, rawfood, näring, hälsocoachning och olika terapeutiska kroppsbehandlingar. Metoder som hon känner berikar och stöttar människor att finna balans, hållbar hälsa och kraft att påverka sitt liv i positiv riktning. 

LITE INFO OM SOUND HEALING

Du bara ligger ner, slappnar av och upplever gongens balanserande och läkande ljud och vibrationer. Alla kan vara med. Jag brukar kalla det för "latmans-yoga", för att tydliggöra att du inte behöver göra något annat än att just ligga ner på den mjuka mattan. Andra ljudkällor kan också förekomma, såsom shrutibox, trumma, regnstav och vindspel, maracas, klangskålar.


Gongbad har inget med vatten att göra, men du badar i gongens vibrationer när du ligger ner och slappnar av och låter ljudet från gongen skölja genom dig och ditt energisystem. Detta skapar en mycket djup avslappning och närvaro. Sinnet, med dina tankar, har ingen möjlighet att motstå ljudet av gongen. Tankarna kan stilla sig, sinnet bli lugnare och kroppen slappna av ännu bättre. Gongen är ett effektivt verktyg för ett rastlöst och stressat sinne. Vibrationerna hjälper också till att frigöra känslomässiga låsningar och öppnar upp för frihet och transformation. Läkning och balans på alla nivåer blir möjligt.

 

Varje persons upplevelse av gongen är helt unik och kan vara olika från tillfälle till tillfälle, men många berättar om en ny, lättare och harmonisk känsla i både kroppen och sinnet, som att ha duschat invändigt och sköljt bort djupt liggande spänningar och blockeringar. Det bästa är att prova och få en egen erfarenhet.


Eventen kan se lite olika ut till sitt innehåll och hur länge vi håller på (2-4 tim är det vanligaste). Förutom själva gongbadet/-avslappningen gör vi också mjuka yoga- och andningsövningar för att kroppen ska kunna ta emot gongens ljud bättre. Ibland mediterar vi med härliga mantran och ibland avrundar vi med yogi-te och rawfoodfika tillsammans. Allt beroende på typ av event.

 


HAPPY DAY RETREAT

Varmt välkommen till en härlig retreatdag - ett tillfälle att dra dig tillbaka och ta hand om dig.


Tanken med dagen är att den ska vara ett mjukt, kravlöst space där du kan släppa på vardagens kontroll och stress. Jag vill att den ska bidra med stillhet, frid i sinnet och varande i nuet, likväl som lätthet, glädje och energi och njutning. Och stärka dig att vara DU - att ge dig möjlighet att vara den allra bästa du kan vara.


UNGEFÄRLIGT INNEHÅLL:

- Yoga, mindfulness & andningsövningar.

- Yoga Nidra 

- Gongbad & Soundhealing

- Mantrameditation 

- Sharing, reflektioner & ritualer 

- Ekologisk vegounch, rawfoodfika, yogi-te, snacks/mellanmål 

- Möjlighet till lunchbad (vid lämpligt väder) 


NÄR 

Lördagar kl 9-17 (nya datum presenteras högst upp på sidan och som event på Facdbook)

VAR 

Askims Hovslagareväg

PRIS

1300 kr

ANMÄLAN 

Direkt till info@happyyoga.se. Det finns endast plats för max 10 pers och din bokning är säkrad när du betalat (platsen kan överlåtas). För frågor och ytterligare information skicka ett mejl eller sms till 0762-116660. 

LÄRARE 

Camilla Lindberg, som är diplomerad och verkar för helhetshälsa och personlig utveckling inom områden som yoga, meditation, gong- och ljudterapi, rawfood, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

 

 

KROPPSBEHANDLINGAR


 

 

Jag är också är certifierad friskvårdsterapeut, reiki healer och hälso- och livvsstilscoach erbjuder olika holistiska kroppsbehandlingar och konsultationer för att hjälpa dig att må så optimalt som möjligt, känna dig tillfreds och ändra livsstil.


Mina behandlingar och konsultationer baseras på en holistisk lära och jag ser på kroppen som en helhet. De samtalen och behandlingarna kan hjälpa dig att släppa på stress, motverka utbrändhet, frigöra spänningar, balansera kropp och själ, medvetandegöra grundorsaker till hur du mår, läka psykosomatisk ohälsa, bryta gamla mönster och föreställningar.


Mjuka kroppsbehandlingar:

- Soundhealing med klangskålar och gongar

- Aroma touch-behandling

- Djupavslappnande reiki healing

 

Välkommen att boka tid för en stunds balanserande och djupt avstressande behandling!


Du bokar din tid via info@happyyoga.se eller 0762-11 66 60.

 

 

INSPIRATIONSKURS/workshop MED RAWFOOD

 

Låt dig inspireras av naturliga, vackra och hälsosamma rätter, som är fria från vanlig mjölk, gluten och socker. Väck dina sinnen, ta hand om dig själv inifrån och njut dig sund med sprakande, smakrika och näringstäta ingredienser som ger inre glöd och energi.

 

Tanken är att just inspirera till mer färgglatt och sunt i vardagen. Att du ska vilja prova själv och få lust att lägga till nya smaker och rätter, inte tvinga dig själv att utesluta, för att ta reda på hur bra det går att må.

 

 

 

 

 

TEMA: T ex Frukost & Mellanmål - härlig mat som sätter starten för dagen eller blir energipåfyllande mellanmål. Såsom granola, nöt- och frömjölk, smoothies, glass, bars, energibollar. Eller Lunch & Middagar. Eller Desserter & sötsaker. Det finns många olika varianter att fokusera på.

 

NÄR: Om en grupp intresserade finns skapar jag en kurs/workshop utifrån önskemål. T ex en grupp vänner som vill ha en inspirerande och hälsosam stund tillsammans.


VAR: Askims Hovslagareväg 11 (eller på annan fungerande plats)


KOSTNAD: Efter överenskommelse


LÄRARE: Camilla Lindberg, raw life educator och rawfoodinspiratör, meditations- och yogalärare, gongyogalärare, närings- och hälsocoach, friskvårdsterapeut, m m.


BOKNING/ANMÄLAN: Till info@happyyoga.se eller sms till 0762-116660.


INFO: För att få ett pdf-dokument med mer info hör av dig till info@happyyoga.se eller läs mer på Facebook ("Happy Yoga & Raw Food).

 

Varmt välkommen med din anmälan! Obs! Begränsat antal platser.

 

"Upptäck glädjen med vibrerande och naturlig mat!"

 

-----------

 

Upptäck glädjen med yoga, mindfulness och andra hälsobringande metoder!

 

 

 

INFORMATION & ANMÄLAN

Om du vill anmäla dig, ha mer information än du hittar här på hemsidan eller följa Happy Yoga i sociala medier:

 

+46 (0) 762 11 66 60

 

info@happyyoga.se

 

         

 

__________________________________ 

 

 

TIDIGARE HÄNDELSER

 


YOGA+GONG+MANTRASÅNG -  31/5-15

 

 

Sköna Mors dag-vibrationer blev det! Hjärtat sjunger och kroppen är glad och bubblig :) Varmt tack alla fina, härliga yogisar som var med och skapade magi denna förmiddag! Och ödmjukt tack till dig, vackra, kreativa Moder Jord, som oändligt tålmodigt låter oss ta del av allt du skapar!


Först gjorde vi ett mjukt och skönt yogapass, därefter sjöng vi massor av vackra och upplyftande mantrasånger med rörelser till, och sedan följde ett frigörande gongbad. Vi avslutade med chai-teraw delights och härlig samvaro i köket.

 

Det blir repris till hösten - du kan redan nu boka plats den 18/10 (+ eventuellt 15/11 om intresse finns)! Och håll utkik under den här sidan, på Facebook eller i din mejlbox.


Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

RETREAT VÄRMLAND -  30/4-3/5 2015

 

 

En sådan fantastisk och berikande upplevelse det var att hålla retreatet i de värmländska skogarna. Vid Sjöändan fann vi stillhet, glädje och fick tid att lyssna inåt och uppleva. Så tacksamt! Och underbar mat lagad med kärlek och de finaste råvarorna.

 

Jag ser med längtan och glädje fram emot att göra det många gånger igen - var det än kan tänkas bli nästa gång :)

 

Ett varmt och ödjmukt tack från hjärtat för att just DU kom med och var med och skapade den fina stämningen!

 

 

HAPPY GONG 3 -  8/3-15

 

 

Vilken härlig energi det blev i yogarummet!

 

Trots en del avbokningar pga av sjukdom så blev det ju precis som det skulle - åtta fina kvinnor kom och var med på internationella kvinnodagen den 8 mars :)


Tusen tack alla fina yoginisar som var med!

 

 

ÖPPET HUS -  18/1-15

 

 

Ett sådant Happy New Yoga Year Celebration! Underbart med "hjärterum" så att alla fick plats.


Vi använde kundaliniyogans alla olika verktyg för att balansera kroppen och sinnet, minglade och fikade gott med rawfood och chai-te.

 

Happy Day! Tusen tack alla fina som var med!

 

 

HAPPY GONG 1 -  11/1-15

 

 

Tusen tack!!! Åh, vad roligt det var att hålla första Happy Gong-tillfället!


Tack alla fina som kom! Och tack till min vackra, härliga gong som vibrerar inom mig ännu! Så underbart att det är fyra inplanerade tillfällen kvar under vårterminen. Längtar...


Kom med du också nästa "gong" :)

 

 

MANTRASÅNG I NYÅRSTID -  28/12-14

 

 

Så upplyftande och fint det var att få dela alla dessa helande och transformerande vibrationer med er alla. Så roligt att det var så uppskattat :)

 

Först ett mjukt och stämningsfullt yogapass, därefter massor av vackra och kraftfulla mantrasånger med rörelser till och sedan följde ett transformerande gongbad. Vi avslutade med fruktglöggraw delights och mysig samvaro i köket.

 

Tacksam att få avrunda året med ett klingande hjärta och massor av längtan efter ett nytt och spännande år! Repris blir det nästa år - håll utkik under den här sidan, på Facebook eller i din mejlbox.


Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

YOGA+GONG+MANTRASÅNG  -  9/11-14

 

 

Vilken härlig och upplyftande stund det blev - tusen tack från hjärtat till alla underbara deltagare som förgyllde med sin närvaro!

Tack för alla fina ord och möten, och tack till min underbara guru-Tam Tam-gong - I'm in love!


Vi fortsätter traditionen till våren igen - skriv in den 26/4-15 i almanackan!

 

Vi inledde med ett energigivande yogapass, sedan gjorde vi vackra och kraftfulla sångmeditationer med rörelser till och därefter en härlig gongavslappning. Vi avrundade med chai, nötfri raw äppelkaka och chokomelloboll.


Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

YOGA MED DOPP  -  26/8-14

 

Vilken härlig kväll det blev - trots både hagel och nyckfulla regnskurar under dagen!

 

Påfyllda med ny energi, lugn och glädje i sinnet och mumsiga delights i magen :D.

Så tacksamt!

 

Först ett mjukt och energigivande yogapass, sedan breathwalk ner till havet och ett skymningsdopp i det vackra blå. Därefter värmande nötmjölkschai och raw delights med smak av hallon, citrus, kokos, vanilj, choklad och mint.

 

Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

 

YOGA#GONG#MANTRASÅNG  -  26/4-14

 

Så tacksamt och upplyftande att det andra tillfället också blev så uppskattat!

Underbart att få dela yogan, vibrationerna och fina möten med er alla som kom.


Vi fortsätter traditionen till hösten igen - skriv in den 9/11 i almanackan!

 

Vi inledde med ett enkelt och energigivande yogapass, sedan sjöng vi vackra och kraftfulla mantrasånger med rörelser till och därefter följde en härligt gongavslappning. Nötig chai och raw delight fick avrunda samvaron i köket.


Tusen tack alla fina yogisar som var med!


 

 

YOGA#GONG#MANTRASÅNG  -  9/11-13

 

Så upplyftande och fint det var att få dela helande och transformerande vibrationer med er alla.

 

Är oändligt tacksam att "premiären" var så uppskattad! Repris kommer till våren - håll utkik under den här sidan eller i din mejlbox.

 

Vi gjorde först ett mjukt och energigivande yogapass, sedan sjöng vi vackra och kraftfulla mantrasånger med rörelser till och därefter följde en transformerande gongavslappning. Vi avslutade med nötig chai och raw delight och samvaro i köket.


Tusen tack alla fina yogisar som var med!


Lite andra bilder från eventet kommer snart.

 

 

YOGA MED DOPP 2  -  27/8-13

 

Vilken underbar kväll - det var magiskt!

Så härligt och tacksamt att få inleda höstens yogatermin såhär. Tacktack!

 

Först ett mjukt och energigivande yogapass, sedan breathwalk ner till havet och ett skymningsdopp i det vackra blå. Därefter värmande yogi-te och raw delights med smak av citrus, vanilj, choklad, kokos och kardemumma.

 

Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

Vi kör repris igen nästa år, så varmt välkommen igen! Eller också!YOGA MED DOPP 1  -  25/6-13

 

Vad mysigt vi hade det när vi inledde sommaruppehållet med ett första Yoga med Dopp.

 

Gjorde ett härligt yogapass, en gående meditation ner till havet, tog ett dopp i det blå (ja, några av oss i alla fall ;)), värmde oss med yogi-te och åt rawfoodkaka med smak av hallon, kokos och choklad. 

 

Tusen tack alla fina yogisar som var med!

 

 

Varmt Välkommen att vara med du också på det andra tillfället den 27/8 (se information ovan)!

 

 

SADHANA + FRUKOST  -  18/5-13

 

Vad roligt och fint det var att hålla Sadhana med morgonpigga yogisar på Pingstafton - tack från hjärtat för att ni kom och gjorde stunden så magisk!

 

Tillfället återkommer till hösten för dig som inte kunde komma eller vill vara med igen. Håll utkik under sidan Aktuellt för mer information.