Yoga, Kundalini, Happy Yoga, Sverige, västkusten, Askim, Hovås, Yoga Västra Göteborg, Yoga Sydvästra Göteborg

ASKIM, LINNÈ & LERUM

 

Yogakurser där vi använder olika metoder för att öka välmåendet på alla plan

 

Förutom själva de fysiska rörelserna jobbar du medvetet med ditt andetag och tillsammans frigör detta låsningar, som i sin tur främjar ökad cirkulation och jämnare energiflöde i hela dig (fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt).

Du övar dig i att vara mer närvarande i nuet, lyssna inåt och bli mer medveten om vad som sker inom dig, och att acceptera det som är.

Du får vila till vägledd yoganidra, gongar/klangskålar eller vacker musik, använda mantran och prova olika slags meditationer. 


Lunchklasserna på tisdagar och fredagar är en perfekt lunch-date med dig själv (och kanske kollegor eller vänner) som ger en skön start/avrundning på veckan.

 

Effekterna av ditt yogautövande är många och individuella, men många beskriver att de, förutom mer fysisk styrka, energi och rörlighet, känner mer klarhet och fokus, ökad mental pigghet, vilja och uthållighet, inre lugn, tillit och glädje, mer "plats"/lätthet inombords och en känsla av helhet och öppenhet.


Ändå kommer din upplevelse att vara helt personlig - vi är ju alla unika och mår också olika från vecka till vecka. Säkert är ändå att dina upplevelser och känslor efteråt är just de som du behöver där och då. Det bästa är alltid att komma till yogan med ett öppet sinne.


Kurserna har för avsikt att passa allaDet är en totalt prestationsfri stund och inga förkunskaper behövs — alla är välkomna!

 

Askim

När: Måndagar 18:00 - 19:30

Start: 4/9-23 (14 ggr)

Pris: 3150 kr

 

Linné/Soul Yoga 

När: Tisdagar 11:30-12:45

Start: 5/9-23 (10 ggr)

Pris: 2200 kr

 

När: Torsdagar 17:30-18:45

Start: 7/9-23 (8 ggr, varannan, jämn, vecka)

Pris: 1760 kr


När: Fredagar 11:30-12:45

Start: 1/9-23 (8 ggr) + 3/11 (7 ggr)

Pris: 1760 kr + 1540 kr

 

Lerum

När: Söndagar 18:30 - 20:30

Start: 3/9-23 (8 ggr)

Pris: 2650 kr


Om du missar ett tillfälle går det bra att ta igen det på någon av de andra pågående kurserna under samma kursomgång.

 

 

Kurserna hålls i gamla Tingshuset i Lerum, hos Soul Yoga i Linnéstaden, samt i Askim (parkering, busshållplatser och pendeltåg finns nära). För karta se under fliken Kontakt.

 


yogAN

 

För mig som yogainspiratör är det allra viktigste att yogan bidrar till att alltfler människor känner sig hemma i sig själva och lever och verkar med medvetenhet och ett stort hjärta - både gentemot sig själva och omvärlden. Jag vill också att yogan ska vara prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt kanske utmanar dig på något vis. Jag vill att den ska bidra till en hållbar hälsa och inkludera hela kroppen, så att den hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Kombinationen av yogans medvetna rörelser och andetag, avslappningen och återhämtningen, samt den inre träningen bidrar till detta.


Under yogastunderna utövar vi yoga som alla har nytta och glädje av och oavsett var du befinner dig i livet så yogar du utifrån dina egna förutsättningar. Vi tränar kroppen och sinnet, som bägge blir mer flexibla och vitala. Stress och andra besvär kan luckras upp och ett ökat inre lugn och fokus uppnås. Du får mer ork och motivation. Din självkännedom och självacceptans växer. Livet blir mer balanserat och livskvaliteten ökar.


Vi är ju alla unika och upplever yogans effekter på många olika sätt. Den egna upplevelsen är också den allra viktigaste, men det kan ändå vara värdefullt att känna till att forskningen visar att yoga bl.a. ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen. 

 


Efter alla mina år av eget yogautövande (snart 30 år) och regelbundet undervisande varje vecka (15 år), samt mitt intresse och fortsatta förkovrande inom holistisk hälsa, rymmer mina yogastunder en syntes av de metoder och tekniker jag upplever att jag själv och andra berikas av. D.v.s. HELA människan - fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt.

Det är alla enkla verktyg som kan anpassas till allas förutsättningar och behov, och som en röd tråd genom formerna löper närvaroträningen (mindfulness) och det egna andetaget.

 

De yogiska metoderna vi jobbar med är främst hämtade ur klassisk yoga (hatha, kundalini, vinyasa), men även yinyoga och medicinsk yoga.

 

Hathayoga i sin helhet syftar till att öka livskraften och medvetenheten. Yogarörelser/-ställningar, andning, meditation, mindfulness och mantran är viktiga delar. Metoden passar för alla - ung eller äldre, man eller kvinna, stel eller smidig, nybörjare eller med tidigare erfarenheter, osv.


Kundaliniyoga hämtar stor del av sina tekniker ur Hathayogan och är således också en metod som passar alla. Den har inslag av fysiska rörelser och positioner, andningsövningar, närvaroträning (mindfulness), avslappning, mantran och meditationer och utgör numera också grunden i den forskningsbaserade mediyogan.


Mediyoga och den medicinska yogan liknar och hämtar i sin tur stor del av sina tekniker ur Kundaliniyogan. 


Yinyoga kallades från början daoist-yoga och har sitt ursprung i Kina och kinesisk medicin. Det är en vilsam och lugn yogaform med starka inslag av mindfulness och acceptans.


Alla metoderna är väl beprövade och undervisas i stor utsträckning på både yogacenter, arbetsplatser, inom vården, etc.

 

 

MEDICINSK YOGA

Hör av dig för mer information genom att ringa 0762-116660 eller mejla till info@happyyoga.se

 

 

pt-YOGA

Om du vill göra yoga mer privat, vid ett eller flera tillfällen, finns den möjligheten. Kanske vill du ha en introduktion till yoga? Kanske behöver eller vill du fokusera extra på något område, t.ex. andetaget, rygg & nacke, stress? Kanske vill du kunna meditera en längre stund? Kanske vill du bara få möjlighet att göra yoga på en tid som passar dig bättre? Vi ses hos mig (plats för 10-15 pers) eller så kommer jag till dig/er eller till en lokal som du ordnar.

Hör av dig för mer information genom att ringa 0762-116660 eller mejla till info@happyyoga.se

 

 

PRIVATA kurser/gruppkonstellationer & EVENT

Är ni en grupp vänner eller kollegor som vill yoga eller ordna ett event tillsammans på en tid som passar er? Vid intresse kan nya kurser startas efter överenskommelse. Var, när och antal kurstillfällen kan variera. Vid fint väder går det t ex bra att vara utomhus. Jag ordnar också event med en önskad kombination av yoga, andingsövningar, avspänning och yoga nidra, gongbad, klangskålar, övningar och reflektioner för personlig utveckling, rawfood-fika med mera.

Hör av dig för mer information genom att ringa 0762-116660 eller mejla till info@happyyoga.seKONTORSyoga/YOGA på DIN arbetsplatS

Hör av dig för mer information genom att ringa 0762-116660 eller mejla till info@happyyoga.se

 

Till Schema >>

 

ANMÄLAN

Anmäl dig direkt till info@happyyoga.se eller skicka ett sms/ring till 0762-116660.

Ange namn, mejladress, mobilnummer, postadress, samt vad du vill vara med på.

 

Betala också i bokningsavgiften som framgår här på hemsidan under Kurser eller på flyern/inbjudan.

 

Betalningsuppgifter får du när du anmäler dig.


Kurser som inte är i Askim eller Lerum handhas av respektive yogaställe, se under fliken Kontakt  

 

BETALNINGSVILLKOR & AVBOKNINGSREGLER

Anmälan till kurser, event och retreats är bindande och sker genom att du betalar in en anmälningsavgift som garanterar dig en plats.

 

Resterande belopp betalas via kort/faktura inom 14 dagar från anmälningsdatum. Du kan givetvis betala hela beloppet med en gång. Vid utebliven resterande betalning avbokas du automatiskt och förlorar både din plats och anmälningsavgift.

 

Anmälningsavgiften är också en administrativ avgift och betalas inte tillbaka oavsett när avbokning sker. Detta gäller även om en ersättare tar din plats.

Resterande belopp betalas dock tillbaka om du avbokar senast 14 dagar innan kursstart.

 

Om avbokning sker senare än 14 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.

 

Utrustning och klädsel

Askim/Väster: Medtag gärna en egen yogamatta, filt och en meditationskudde (eller lite hårdare kudde) för att underlätta sittandet. Välj kläder som är bekväma och mjuka och ta gärna med en vattenflaska.

 

Lerum: Medtag gärna en egen yogamatta, filt och en meditationskudde (eller lite hårdare kudde) för att underlätta sittandet. Välj kläder som är bekväma och mjuka och ta gärna med en vattenflaska.

 

Yogayama: Yogamatta, filt och meditaitionskudde finns. Välj kläder som är bekväma och mjuka och ta gärna med en vattenflaska.

 

Soul Yoga Göteborg: Yogamatta, filt och meditaitionskudde finns. Välj kläder som är bekväma och mjuka och ta gärna med en vattenflaska.

 

Övrigt

Om du missar ett tillfälle går det bra att ta igen det på någon av de kurser/klasser som pågår samtidigt, dvs samma kursomgång, i Askim och Lerum.

Om du redan deltar i en kurs kan du komma på drop-in på någon av de andra pågående kurserna/klasserna i Askim och Lerum.

Kurser och klasser hålls hos Happy Yoga/Askims Hovslagareväg, i Tingshuset i Lerum, hos Yogayama, samt hos Soul Yoga  Göteborg.

Se under fliken Kontakt/Hitta hit  för mer information.

 

Varmt välkommen!